2016-03-21 14:54:31• hírek • Kocsis Zoltán

Már kora délután alaposan a pohár fenekére nézett, árokba is borult autójával

fotók: Ovidiu Domide
fotók: Ovidiu Domide

Sérülés nélkül megúszta kalandját az az autós, akinek már vasárnap kora délutánra sikerült alaposan a pohár fenekére néznie, majd autójával árokba borult Szatmárnémeti határában. Mondhatjuk, Bacchus isten ezúttal is tette a dolgát és gondját viselte hódolójának.

A 40 éves Alexandru H. vasárnap 15.30 körül veszítette el uralmát Honda típusú személygépkocsija fölött és borult árokba a Gorunului utcán. A helyszínelés során kiderült, nem csak a túlzott sebesség okozta a balesetet, a gépkocsivezető leheletében ugyanis 0,88 mg/l alkoholszintet mért a szonda.

Szerencséjére a sérülés miatt nem fájhat az autós feje, azért viszont annál inkább, hogy bíróság előtt felelhet, amiért ittasan ült kormány mögé.

A rendőrség közleményében a figyelemfelkeltés és elrettentés reményében felvázolta az alkoholfogyasztás néhány fontos következményét. Ezek szerint már 0,2 mg/l alkohol (negyed liter sör, egy deci bor, 0,3 deci főzött alkohol) elfogyasztása esetén romlanak a reflexek, nő a reakcióidő, 0,8 mg/l (egy liter sör, 4 deci bor, 1,2 deci főzött alkohol) fölött pedig akár látási, hallási bizonytalanságok léphetnek fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: